Geschiedenis

Het ontstaan van Goemaat gaat terug naar 1987, toen Jan Goemaat zijn eenmanszaak begon in een schuur waar hij zijn ramen en kozijnen opsloeg. Deze kocht hij in bij leveranciers om zijn klanten een totaaloplossing te bieden op het gebied van kozijnen en beglazing. Kunststof kozijnen stonden toen nog in de kinderschoenen, maar hiermee bouwde Jan wel aan een goede basis…

Verhuizing naar Goedereede

Omdat de ruimte te klein werd, besloot Goemaat te verhuizen naar een terrein in Goedereede. Samen met het personeel werd het nieuwe pand gebouwd. Dit pand was voor zien van kantoorruimte een showroom en een werkplaats. In 1999 werd de vestiging geopend.

Familiebedrijf Goemaat

In 2005 trad ook zijn zoon Martijn in dienst om aan de groei van het bedrijf te bouwen. Vanaf dat moment besloot Goemaat steeds meer in eigen beheer te produceren. Kunststof kozijnen, aluminium en glas hadden namelijk in twintig jaar flinke sprongen voorwaarts geboekt.

‘Capaciteit, innovatiekracht, kwaliteit en levertijden: ineens hadden wij dat zelf in de hand. Dat maakt ons onafhankelijk.’

Overnames

In 2012 werd een aluminium productiebedrijf aan Goemaat toegevoegd.  In Goes werd een verkoopvestiging overgenomen. Per 1 januari 2019 worden alle 3 de bedrijven samengevoegd tot één naam: Goemaat.

Passend voor Zuidwest-Nederland

Met deze samenvoeging heeft Goemaat in heel Zuidwest-Nederland een totaaloplossing voor alles in en rondom de gevel. Glas in combinatie met aluminium of kunststof kozijnen, deuren, serres zijn dan ook passend voor deze regio, want zowel aluminium als kunststof zijn goed bestand tegen een klimaat van zout, zee, regen en wind.

Wie Goemaat zegt, denkt niet alleen aan vernieuwing maar ook aan een hoge mate van vakmanschap. Goemaat dankt haar succes aan een sterk inlevingsvermogen en een praktische inslag.